GROENE ENERGIE VOOR SPECIALIST IN BLOEMEN EN PLANTEN

Bloemsierkunst Weenink: groene energie voor specialist in bloemen en groen

Bloemsierkunst Weenink is een begrip in Groenlo, het bestaat al bijna 140 jaar. Vier jaar geleden nam Ellis Stroet het stokje over van Dick Weenink. We spraken beide, rondom de keukentafel, over de zonnepanelen die zij recentelijk lieten installeren.

bloemsierkunst weenink zonnepanelen

Ellis Stroet voor Bloemsierkunst Weenink

 Besparen op de energierekening

Bij Weenink zijn ze specialist in (snij)bloemen en planten. En deze specialist in groen, heeft nu ook gekozen voor groene energie door middel van zonnepanelen. Wij van Tenten Solar mochten deze leveren en installeren. De wens om panelen te laten plaatsen was er al langer. Dick vertelt: “3 of 4 jaar geleden zijn we al eens op een informatieavond van Tenten Solar geweest. We hebben het toen nog even laten bezinken. Ondertussen heeft mijn broer ook zonnepanelen van Tenten Solar op z’n dak laten leggen en hij was hier erg tevreden over. We hebben veel wisselende verhalen gehoord over zonnepanelen gehoord, de één is positief, de ander wat minder. Maar wij geloven in de positieve verhalen en gaan ervan uit dat we met onze zonnepanelen kunnen besparen op de energierekening. In theorie kunnen we met deze zonnepanelen compleet in onze stroombehoefte voorzien en dus quitte draaien. De zonnepanelen liggen er pas sinds een paar weken op, dus dat moet natuurlijk nog wel blijken in de praktijk.”

90 zonnepanelen

Er liggen in totaal 90 zonnepanelen op het dak. Met deze panelen voorzien ze niet alleen de winkel van stroom, maar ook het bovenliggende woonhuis. Ellis legt uit: “We hebben in de winkel natuurlijk een koeling voor de bloemen en planten. Deze gebruikt, met name in de zomer, veel stroom. In de zomer wekken we als het goed is ook de meeste zonne-energie op, dus dat is een goede combinatie.” De verwachting is dat de zonnepaneleninstallatie binnen 7 jaar terugverdiend is. Om zoveel mogelijk uit de groene stroom te halen, is het de bedoeling dat ze op termijn ook overgaan op elektrische verwarming. Ook worden alle lampen die vernieuwd moeten worden in de winkel nu vervangen door LED-verlichting.

zonnepanelen weenink groenlo 1
De panelen op het dak

Lokale ondernemers steunen

De keuze voor Tenten Solar was een bewuste keuze: “We kiezen ervoor om zoveel mogelijk in te kopen bij lokale ondernemers, zo steunen we de regio. Daarnaast hebben we van meerdere mensen goede verhalen gehoord over Tenten Solar, waarmee het voor ons een betrouwbare en kwalitatieve partner is.” De bouw verliep snel, binnen 2 dagen lagen de panelen erop. “De installateurs van Tenten Solar hebben wat ons betreft echt een pluim verdiend, het was namelijk heel erg warm op de dagen dat zij bij ons op het dak bezig waren. Ze hebben het keurig netjes gedaan.”

Je hoort het niet vaak over zonnepanelen, maar volgens Dick is het platte dak waarop de zonnepanelen zijn geplaatst nu mooier geworden dan het was zonder de panelen. Daarmee profiteren ze niet alleen bij Bloemsierkunst Weenink van de zonnepanelen, maar hebben de bovenburen ook een mooier uitzicht.