TROTS OP “ONZE” Carmen Geurtsen​!! We wensen haar alvast super veel succes voor het NK Bloembinden 17/18/19 maart in de RAI Amsterdam!! TOI TOI TOI…!!

Carmen Geurtsen traint voor Finale NK Bloembinden

Carmen Geurtsen traint voor Finale NK Bloembinden

VELP – Trainen, trainen, trainen, dat is wat Carmen Geurtsen van Groenhorst Velp doet voor de titel Beste Vakkampioen Bloembinden van Nederland.

De finale driedaagse wordt gehouden van 17 t/m 19 maart in de RAI van Amsterdam. Carmen komt uit Ruurlo en combineert haar school met werken bij Bloemsierkunst Weenink in Groenlo.

Le Sacre du Printemps
Het thema voor de wedstrijd Bloembinden is ‘SpringDance”. Het is een voorjaarsfestival met muziek en dans. De basis voor SpringDance is het ballet “Le Sacre du Printemps”, daar maken de deelnemers het bloemwerk voor. Carmen heeft nu een baliebloemwerkstuk geoefend op school.

Ze vertelt zelf over het thema: “Het offer van de lente. Een vrouw danst zich dood in dit ballet en dat is vervolgens het begin van de lente, ik kan wel uit de voeten met dit thema. Het is geen tuttig thema, het is dramatisch, mysterieus en een beetje creapy”.

Skills Heroes
De Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden variërend van koken en modeontwerp tot metselen en bloembinden. Carmen, specialist natuur en vormgeving, heeft in de klas de voorronde “bloembinden” gewonnen. Ze heeft vorig jaar in de finale al wedstrijdervaring opgedaan.

Ook school is trots op de Velpse deelneemster. De druk op Carmen was namelijk groot, juist omdat haar medestudente, Sharyn Jager, in 2015 Nederlands Kampioen werd en afgelopen zomer Nederland vertegenwoordigd heeft op de WorldSkills in Brazilië. Ze strijdt tegen vijf andere finalisten van 17 t/m 19 maart in de finale in de RAI Amsterdam.